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� The minimum lighting level for all courts

(15) individual points (as shown below)
Australia 

 

 
 
� If the average lux lighting on 

be required to effect restoration of the levels
The completion date will be set by the NSNTA. 
the court being banned from competition play until such time as the 
effected. 

 
 
� If the average lux lighting on the court is above 

lighting points are below the minimum lighting level, Clubs will be advised
asked to have the point or points fixed

 
 
� The Association reserves the right to disallow the use of courts for competiti

minimum lighting levels are not met.
 
 
� If a light or lights "go out", Clubs must make arrangements to have the light or lights 

restored as quickly as possible, or 
alternate venue until the 

 
 
� Teams have the right to refuse to play on a court where a light or lights are not working.

Being mindful that it is a "one court" competition, refer to by
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he minimum lighting level for all courts is 200 lux.  This is calculated by measuring fifteen 
(as shown below) on each Tennis Court as recommended by Tennis 

If the average lux lighting on the court is found to be below 200 lux, the Club concerned will 
be required to effect restoration of the levels within 9-12 months from the date 
The completion date will be set by the NSNTA. Failure to meet the deadline will result in 
the court being banned from competition play until such time as the restoration has been 

the average lux lighting on the court is above 200 lux, however, one or more
ing points are below the minimum lighting level, Clubs will be advised

asked to have the point or points fixed. 

The Association reserves the right to disallow the use of courts for competiti
minimum lighting levels are not met. 

If a light or lights "go out", Clubs must make arrangements to have the light or lights 
restored as quickly as possible, or contact the M&P Chairman to re-locate matches to an 

the restoration is carried out. 

Teams have the right to refuse to play on a court where a light or lights are not working.
Being mindful that it is a "one court" competition, refer to by-law 26(a)(vi) for penalties.
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.  This is calculated by measuring fifteen 
s recommended by Tennis 

, the Club concerned will 
from the date of testing.  

Failure to meet the deadline will result in 
restoration has been 

, however, one or more individual 
ing points are below the minimum lighting level, Clubs will be advised accordingly and 

The Association reserves the right to disallow the use of courts for competition where 

If a light or lights "go out", Clubs must make arrangements to have the light or lights 
locate matches to an 

Teams have the right to refuse to play on a court where a light or lights are not working.  
law 26(a)(vi) for penalties. 
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� The Association will measure lighting levels on all courts used for competition as follows:- 
 
 - If the average minimum lighting level is between 200-220 lux (approximate), Clubs will 

be tested annually. 
 
 - If the average minimum lighting level is substantially higher than 200 lux, Clubs will be 

tested every three (3) years. 
 
 
� New or modified lighting installations must be measured by the Association before the 

courts can be approved for use in the Association’s competitions. 
 
 
� A preliminary lighting report from a qualified source can be used in the first instance to 

assist the Association granting approval for the courts use. 
 
 
� The Association reserves the right to measure any and all clubs lighting.  The club will be 

given prior notice of this activity. 
 
 
� Any club that refuses to allow the Association, or unreasonably prevents the Association, 

from undertaking lighting measurements after being given due notice, may be suspended 
from all NSNTA competition at that venue until the lighting levels have been measured. 

 
 
� A club may request the Association to measure their lighting levels provided that at least 2 

weeks notice is given.  The club must also ensure that a club member is present to assist 
with the measurements. 

 
 
 
 
 


